27 september 2019
  • Tjänstepensionens dag
  • Arbetsgivare

Säg speleman kan du svara på min fråga?

Varför behövs Tjänstepensionens dag?

Jo för trots att 9 av 10 har en tjänstepension via sin arbetsgivare idag och att den är en så viktig del för den totala pensionen så är det ganska många som inte vet om att de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in. (För den som tjänar 35 000 kronor per månad betalar arbetsgivaren in 20 186 kronor per år.)

exempelbild

Det är också få anställda som frågar om de får tjänstepension vid sin anställning och få arbetsgivare som faktiskt tar upp det som en bra löneförmån.

Därför har vi i pensionsbranschen gått samman uppmärksammar Tjänstepensionen lite extra en dag om året. Vi vet hur viktig tjänstepensionen är för allas pensioner och att den borde få mer uppmärksamhet!

Det är bara 12 procent av svenskar i arbetsförålder som uppger att de pratade tjänstepension vid senaste anställningsintervjun. Det visar en ny Sifoundersökning Länk till annan webbplats. som gjorts på uppdrag av oss aktörer bakom Tjänstepensionens dag.

För att uppmärksamma tjänstepension så har är det extra kul i år för just på idag så släpper Sannex sin nya låt ”Allt som jag önskat” Länk till annan webbplats.

Och vad är det de önskar? Jo så klart, tjänstepension!

Om ni nu som arbetsgivare har missat att uppmärksamma dagen så är det inte för sent, för tjänstepension kan man prata om alla dagar året. Så om ni inte redan har varit inne på tjänstensionensdag.se Länk till annan webbplats. och hittat material ni kan använda så passa på att göra det idag.

Under tiden kan ni lyssna på Sannex och Allt som jag önskat.