• Hem Hem
  • /
  • /
  • /
  • Flytta intjänat kapital
  • /

Flytta intjänat kapital

Du kan flytta tidigare intjänade pensionspengar från ett försäkringsbolag till ett annat valbart bolag. Om du flyttar en aktiv försäkring, det vill säga som din arbetsgivare betalar in premier till idag, kommer även framtida inbetalningar att styras om till det nya bolaget.

En flytt av en fondförsäkring tar normalt en månad. Flytt av en traditionell försäkring tar normalt två till tre månader.

Logga in på Mina sidor Länk till annan webbplats. för att göra en kapitalflytt. All information kring flytten hittar du där. Läs noga igenom villkoren, som du hittar när du loggat in, innan du gör flytten.

Om du ångrar dig

När vi får besked från försäkringsbolaget om det preliminära värdet på kapitalet, det vill säga hur mycket pengar du har att flytta, får du ett meddelande från oss. Skulle du då vilja avbryta flytten har du tio dagar på dig innan flytten genomförs. Du följer ditt flyttärende på Mina sidor Länk till annan webbplats..

Flyttavgifter

Här ser du vilka avgifter de nu valbara försäkringsbolagen tar ut för att flytta kapital till ett annat av de valbara bolagen.

Skriv tabellbeskrivning här

Försäkringsbolag

Flyttavgift

Alecta

0 kr

AMF

200 kr

Folksam

175 kr

Nordea

0 kr

SPP

0 kr

Skriv tabellbeskrivning här

Försäkringsbolag

Flyttavgift

Handelsbanken

0 kr

Länsförsäkringar

0 kr

Nordea

0 kr

SPP

0 kr

Swedbank

0 kr

Vilket kapital kan du flytta?

Du kan flytta kapital från försäkringar som inte är under utbetalning, eller kommer att börja betalas ut inom tre månader, såväl vilande som aktiva försäkringar. Kapitalet måste vara större än flyttavgiften.

Observera att en pågående utbetalning av en försäkring eller en redan pågående kapitalflytt kan medföra att även en eller flera andra försäkringar med samma villkor blir låsta för flytt. På Mina sidor Länk till annan webbplats. finns mer information om du funderar på att flytta kapital. Där ser du också vilka av dina försäkringar som är flyttbara.

Du kan inte flytta delar av kapitalet i en försäkring.

Du behåller återbetalningsskydd

Har du tidigare valt återbetalningsskydd till en försäkring har du återbetalningsskydd även i det nya bolaget.

Att tänka på när du flyttar en traditionell försäkring

När du flyttar en traditionell försäkring kan det vara bra att kontrollera med försäkringsbolaget du flyttar från att du får med dig hela kapitalet. (Under vissa omständigheter kan kapitalet justeras ned.)

I en traditionell försäkring är en del av kapitalet garanterat. Det kan också vara bra att kontrollera att motsvarande garanti kommer att gälla i det försäkringsbolag du flyttar till.

Pengarna passerar inte Collectum

Kapitalet går direkt mellan försäkringsbolagen via betalningsförmedlare, och passerar inte Collectum. Flytt av pensionskapital beskattas inte.

Ring oss

Privat: 020-40 85 00

Företag: 08-508 98 100

Telefontider

Helgfri mån-fre 08.30–16.30

Adress

Östgötagatan 12, 103 76 Stockholm