• Hem Hem
  • /
  • /
  • /
  • Informationsmaterial
  • /

Informationsmaterial

Våra undersökningar har visat att tjänstepension är den förmån som anställda rankar som mest värdefull. Dessutom vet vi att många vill ha information om tjänstepensionen från sin arbetsgivare. Två bra anledningar för er att berätta om ITP på er arbetsplats!

Tjänstepensionen blir en allt viktigare del av den totala pensionen. Den som jobbar på ett företag med kollektivavtal kan vara säker på att få en tjänstepension i toppklass. I våra informationsblad berättar vi mer om ITP och varför ni och era anställda tjänstemän kan vara trygga med att ITP ger mesta möjliga pension för varje insatt krona. Informationen är utmärkt att ha till hands vid nyanställningar och lönesamtal.

Informationsblad

Pensionsskolan

I Pensionsskolan får era anställda överblick och koll på vad ni behöver göra. Den engelska versionen av Pensionsskolan heter A guide to the Swedish pension system.

Röda kuvertet – årsbeskedet om ITP

Under april skickar vi ut röda kuvert till era anställda med information om deras tjänstepension. Hjälp att förstå årsbeskedet finns här.

Färdiga texter till mejl eller intranät

Klicka på aktuell länk, kopiera texten och klistra in i ett nytt mejl.

För anställda som har ITP 1

För anställda som har ITP 2

Information på engelska

Här är faktablad om ITP:

Om era engelsktalande anställda fått ett försäkringsbesked eller ett årsbesked hittar de hjälp att få det förklarat på sidorna How to read your insurance statement och How to read your annual statement.

Mer information till både anställda och företag finns på vår engelska del av sajten, klicka på In English uppe till höger.

Här finns mer att läsa

På de här sidorna finns bra information att tipsa era anställda om:

Ring oss

Företag: 08-508 981 00

Är du privatperson?
Gå till avtalat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Telefontider

Helgfri mån-fre 08.30–16.30

Adress

Östgötagatan 12, 103 76 Stockholm