• Hem Hem
  • /
  • /
  • /
  • ITP tidning
  • /

ITP tidning

Avtalet ITP tidning gäller företag som har tecknat kollektivavtal med Medieföretagen och som har motpart Svenska Journalistförbundet, Unionen och i vissa fall Ledarna, eller som har tecknat hängavtal inom mediebranschens avtalsområde.

ITP tidning gäller enbart redaktionell personal. För administrativ personal gäller det ordinarie ITP-avtalet.

I övrigt fungerar ITP tidning precis som ordinarie ITP. Om ni har personal som tillhör olika pensionsplaner, ordinarie ITP och ITP tidning, tänk på att rapportera på rätt avtalad pensionsplan när ni rapporterar till Collectum.

Ni tecknar avtal om ITP tidning och TGL genom att fylla i blanketten Ansökan om pensioneringsavtal Pdf, 1 MB.. På den tecknar ni även avtal om att använda Collectums internetkontor för rapportering. För hjälp att fylla i blanketten, läs mer här.

Rapportera till PP Pension

Har ni ITP 2 för era anställda hos PP Pension och har frågor om rapporteringen ska ni vända er dit på telefon 020-29 90 50.

Dessa anställda har också möjlighet att välja PP Pension som förvaltare av sin kompletterande ålderspension ITPK.

Har ni valt att teckna ITP tidning hos Alecta, rapporterar ni till Collectum.

Tiotaggare kan välja ITP 1

Tjänstemän som är födda 1978 eller tidigare, och har försäkring hos PP Pension har möjlighet att teckna ITP 1 om årslönen överstiger 10 inkomstbelopp. Mer information hittar du på sidan Tiotaggare.

Nyteckning av ITP 2 hos PP Pension

Generellt gäller att ITP 2 hos PP Pension inte kan nytecknas efter 2013. För företag som tillhör en koncern där koncernbolagen redan har ITP 2 hos PP Pension, går det dock att nyteckna ITP 2 hos PP Pension. För mer information, kontakta Collectums avtalsgrupp på mejladress avtal@collectum.se

Ring oss

Företag: 08-508 981 00

Är du privatperson?
Gå till avtalat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Telefontider

Helgfri mån-fre 08.30–16.30

Adress

Östgötagatan 12, 103 76 Stockholm