• Hem Hem
  • /
  • /
  • /
  • Så kommer du i gång
  • /

Välkommen!

Här har vi samlat all information som ni på företaget behöver för att få koll på administrationen av ITP för era tjänstemän.

Har ni just tecknat pensioneringsavtal? Det första du behöver göra är i så fall att rapportera alla era tjänstemän till oss. Logga in i internetkontoretlänk till annan webbplats, välj tjänsten Ny medarbetare och följ instruktionerna. I internetkontoret ser du också datumet då pensioneringsavtalet är tecknat.

Gör det här varje månad

Det ska vara lätt att göra rätt, tycker vi. Följ den här guiden varje månad så blir er faktura korrekt och era anställa får rätt tjänstepension. Kom ihåg att ITP 1-löner ska rapporteras varje månad, oavsett om de har ändrats eller inte.

Ikon

1.

Logga in på internetkontoret länk till annan webbplatsoch gå till sidan Anställda.

Ikon

2.

Gör de ändringar du behöver för de anställda, som att rapportera nyanställda, tjänstlediga eller de som har slutat.

Ikon

3.

Rapportera lön för ITP 1 varje månad.

För ITP 2 rapporterar du bara ny lön när den ändras.

Du kan också rapportera via fil

Istället för att registrera era ändringar manuellt kan du skicka dem via fil från ert lönesystem.

Kontrollera behörigheter löpande

Är du huvudadministratör är det du som lägger upp nya administratörer under fliken Administratörer i internetkontoret. Du ger också behörigheter till kollegor eller till externa administratörer som hjälper er med rapporteringen. Har ni internetkontoret sedan tidigare och du har tagit över som huvudadministratör ser du där vilka administratörer som finns knutna till organisationsnumret.

Rapportera till Collectum

På sidorna under ingången ”Rapportering” i menyn kan du läsa mer om vad och hur du ska rapportera till oss. Tjänsterna inne i internetkontoret guidar dig sedan rätt.

Utbildning

Våra populära webbseminarier vänder sig till dig som rapporterar ITP. Du kan delta varifrån du vill, allt du behöver är en dator som kan spela upp ljud. Vi har också informationsträffar där du även har möjlighet att ställa frågor kring rapporteringen.

Nyhetsmejl

Vårt nyhetsmejl innehåller aktuell information om rapportering, eventuella regeländringar, nyheter i internetkontoret och tips om utbildningar och tjänster. Nyhetsmejlet är gratis.

Informera era anställda

Missa inte att berätta för era anställda att ni betalar tjänstepension till dem, och vad tjänstepensionen innehåller.

Mer hjälp hittar du i vår handbok

Vill du ha ditt eget lilla ”uppslagsverk” om rapporteringen kan vi rekommendera vår handbok där du hittar allt om rapporteringen.

Vi hjälper dig gärna!

Vi på Collectums kundservice hjälper dig med dina frågor och funderingar. Du når oss vardagar klockan 8.30-16.30 på telefon 08-508 981 00.

Ring oss

Privat: 020-40 85 00

Företag: 08-508 98 100

Telefontider

Helgfri mån-fre 08.30-16.30

Adress

Östgötagatan 12, 103 76 Stockholm