• Hem Hem
  • /
  • /
  • /
  • Teckna pensioneringsavtal
  • /

Teckna pensioneringsavtal

Tjänstepensionen ITP är den kollektivavtalade tjänstepensionen för privatanställda tjänstemän. För att teckna ITP för ert företag måste ni alltså först ha ett kollektivavtal.

Så här gör ni för att ansluta er till tjänstepensionen ITP:

Antingen blir ni medlemmar i en medlemsorganisation inom Svenskt Näringsliv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller annan arbetsgivarorganisation, eller så tecknar ni ett hängavtal med ett PTK-förbund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ni tecknar ITP genom att fylla i blanketten Ansökan om pensioneringsavtal Pdf, 834.5 kB.. TGL är en tjänstegrupplivförsäkring som alla tjänstemän som omfattas av kollektivavtal ska ha.

För att kunna rapportera in uppgifter till oss behöver ni anmäla er till vårt internetkontor (ansökan finns med i pensioneringsavtalet, se punkten ovan).

Era tjänstemän ska också ha TFA (trygghetsförsäkring vid arbetsskada) och anmälas till Trygghetsrådet (TRR eller TRS*).

* TRR gäller för arbetsgivare som omfattas av avtal mellan PTK och Svenskt Näringsliv. TRS gäller för arbetsgivare som omfattas av avtal mellan PTK och Arbetsgivaralliansen eller Svensk Scenkonst eller Fremia.

När ni fått er försäkringsbekräftelse från Collectum ska ni rapportera in alla era tjänstemän över 18 år via vårt internetkontor.

Nu är allt på plats och ni ska nu varje månad rapportera löner, nyanställningar, sjuk- eller friskanmälningar, föräldraledighet, tjänstledighet, anställda som slutat med mera.

Era anställdas pensioner grundar sig på det ni rapporterar in!

Allt ni behöver för rapporteringen hittar ni i internetkontoret. Länk till annan webbplats. För information om regelverk och om det ni ska rapportera, läs mer under ingången Rapportering i menyn.

Ring oss

Företag: 08-508 981 00

Är du privatperson?
Gå till avtalat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Telefontider

Helgfri mån-fre 08.30–16.30

Adress

Östgötagatan 12, 103 76 Stockholm